Volkswagen RNS 510 – Eroare la pornirea sistemului  –  Ce e de facut?

0
141
Volkswagen RNS 510 - Eroare la pornirea sistemului - Ce e de facut?

Exista o problema software destul de comuna cu aceasta generatie de unitati Volkswagen fabricate de Continental si Siemens VDO, unde sistemul stereo nu reuseste sa porneasca.

Se pare ca exista o defectiune comuna in care sistemul se va „bloca” pe ecranul de intampinare sau va afisa in mod repetat ecranul de pornire VW si apoi se va opri din nou, se va reseta si apoi repeta procedura din nou pe un ciclu continuu la fiecare cateva minute.

Daca aveti versiunea ulterioara DAB, atunci este posibil sa descoperiti ca mesajul alb „Bun venit” din partea de jos a afisajului are si o linie orizontala prin text, cu literele usor nealiniate.

Am vazut ca aceasta defectiune a aparut dupa o pornire sau o deconectare a bateriei si este foarte frecventa daca ati descarcat un software piratat de pe internet in incercarea de a actualiza software-ul. In cazul in care unitatea este deconectata de la masina este posibil ca repornirea care urmeaza sa nu va permita sa ajungeti pana la ecranul de introducere a codului, unitatea pur si simplu se inchide, parcurgand constant ecranul de intampinare, asa cum este descris.

Desi vom face tot posibilul pentru a pastra orice date de pe hard disk, in unele cazuri este posibil sa fie nevoie sa reformatam hard diskul pentru a readuce unitatea la setarile implicite din fabrica.

Defectiuni comune: comenzile de pe volan nu raspund

Pentru cei dintre voi cu comenzile pe volan, vom incerca sa pastram comenzile originale. Exista cazuri in urma reparatiei in care comenzile ar putea sa nu mai functioneze. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca unele dintre setarile de configurare pot fi efectuate numai in timp ce unitatea este in masina. In acest caz, va sfatuim sa vizitati pentru cateva momente specialistul local VW cu privire la sistemul lor de diagnosticare – este o setare foarte rapida care trebuie aplicata.

Defectiuni comune: fara sunet

Pentru aceia dintre voi care au instalate procesoare de sunet digitale (DSP) optionale, desi vom incerca sa pastram setarile originale pentru acestea, exista unele cazuri in urma reparatiei in care iesirea audio de pe radio si navigatie ar putea sa nu fie configurata corect pentru sistemul dvs. (Ca test rapid, functionalitatea de redare a CD-ului va fi, de asemenea, afectata) Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca unele dintre setarile de configurare pot fi efectuate numai in timp ce unitatea este in masina. In acest caz, va sfatuim sa vizitati pentru cateva momente specialistul local VW cu privire la sistemul lor de diagnosticare – este o setare foarte rapida care trebuie aplicata.

Cu sute de navigatii reparate, o experinta de peste 10 ani in domeniu si aparatura de ultima generatie, la VagFix am reusit sa gasim cele mai fiabile solutii pentru majoritatea navigatiilor auto din grupul VAG.

Reparatiile noastre vor include o garantie de 12 luni, care este limitata la defectiunile originale descrise si la orice lucrari de reparatie efectuate. Exceptie fac totusi navigatiile RNS 510 care au suferit interventii in alte service-uri.