Cele mai rapide mașini din lume

0
764
Cele mai rapide mașini din lume

Noile modele de automobile reușesc să doboare recorduri după recorduri, an de an, în ceea ce privește viteza pe care o pot atinge. Marile firme producătoare de automobile investesc sume uriașe în performanțele lor tehnice, în dotări și în design. Este un lucru cu care ne-am obișnuit deja de ceva timp încoace.

Koenigsegg Jesko Absolut

Putem afirma faptul că acesta este cea mai rapidă mașină de producție din lume în momentul de față. Este foarte adevărat ca modelul acesta de mașină suedeză nu a fost încă testat. Șansele de a întrece alte două mașini foarte rapide, respectiv Hennessey Venom F5 și celebrul Bugatti Chiron Super Sport 300+ sunt, însă, foarte mari.

Modelul Koenigsegg a reușit un record absolut, atingând o viteză de 531 km/h. Este dotată cu un motor de tip V8 care are 5 litri și două turbocompresoare, puterea dezvoltată de motor fiind de 1280 CP. Prețul unei astfel de mașini este de aproximativ 3 milioane de dolari.

Hennessey Venom F5

Această mașină este o creație a firmei Hennessy Performance Engineering. Reușeste cu succes să accelereze până la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde. Mașina este dotată cu un motor de tip V8, twin-turbo, capacitatea lui fiind de 6,6 litri, puterea de 1817 CP. Este o mașina produsa într-o serie foarte mică (doar 24 de unități). Modelul poate depăși fără probleme viteza de 480 km/h. Este un model mai rapid decât modelul Venom GT. Pentru o astfel de mașină se va plăti un preț de aproximativ 1,8 milioane de dolari.

Nu sunt singurele modele de mașini foarte rapide din lume. Puteți adăuga și modelele Aston Martin Valkyrie, McLaren Speedtail, etc. Performanță, tehnologie de ultimă generație, tradiție în domeniul industriei constructoare de mașini, pasiune și foarte multa muncă. Sunt atuurile pe care marii producători de mașini le au și datorită cărora reușesc să creeze adevărate minuni tehnice de maximă actualitate.