Nissan GT-R R36 Tradiția Performanței

0
362
Nissan GT-R R36

Nissan GT-R R36, următoarea generație a legendarului model GT-R, este unul dintre cele mai așteptate supercar-uri ale momentului. Acest nou model promite să aducă o serie de inovații și o evoluție semnificativă față de predecesorul său, R35.

Design și Performanță
Designul R36 se așteaptă să fie o evoluție semnificativă față de modelul actual, cu un corp și un interior complet noi. Așteptările sugerează că modelul R36 va menține motorul V6 biturbo de 3.8 litri al R35, dar cu modificări semnificative pentru a îmbunătăți performanța. Se speculează că noul R36 va produce peste 600 de cai putere, cu o versiune actualizată a sistemului de tracțiune integrală ATTESA E-TS al Nissan​​​​.

Deși s-a zvonit inițial că R36 va avea un sistem hibrid, rapoartele recente sugerează că acesta va păstra motorul V6, dar cu îmbunătățiri semnificative. Această strategie este similară cu abordarea adoptată pentru modelul Nissan Z 2022, care a combinat un nou corp, motor și interior cu șasiul predecesorului său​​​​.

Lansare și Preț
Lansarea R36 este rumoare să aibă loc la sfârșitul anului 2022, cu posibilitatea de a fi dezvăluită în Japonia mai întâi și apoi în alte țări. Cu toate acestea, data exactă de lansare nu a fost încă confirmată oficial. Se estimează că prețul pentru noul R36 va fi de aproximativ £150,000, dar aceste cifre ar putea să varieze până la prezentarea oficială a mașinii​​​​​​​​​​.

Concluzie
Nissan GT-R R36 se prefigurează a fi un supercar impresionant, care va combina tradiția performanței GT-R cu inovații tehnologice și de design. Așteptările sunt ridicate, iar pasionații de automobile sunt nerăbdători să vadă cum va arăta și ce va putea să facă acest nou capitol din povestea GT-R. Cu o combinație de design futurist, tehnologie avansată și performanțe superioare, R36 promite să fie un hit atât pe piața japoneză, cât și pe cea internațională.