Aspark Owl Cea mai scumpă mașină electrică din lume

0
852
Cele mai scumpe mașini electrice din lume

Greu de crezut, însă există mașini electrice care pot costa chiar și aproximativ 3 milioane de Euro. Industria auto evoluează foarte repede și în ceea ce privește modelele electrice, care sunt considerate mașinile viitorului.

Totul se datorează evoluției tehnologiilor moderne și investițiilor foarte importante în realizarea unor modele foarte performante de mașini actuale.

Aspark Owl este una dintre cele mai scumpe mașini electrice din lume. O mașină electrică 100% concepută și fabricată în Japonia! Un design absolut cuceritor și performanțe deosebite pentru o mașină de stradă, sunt caracteristicile cele mai importante ale acestei apariții din industria automobilelor.

Modelul a fost lansat în anul 2019 în mod oficial în Dubai. A putut fi achiziționată încă de atunci pentru un preț de numai 2,9 milioane de EURO. Modelul lansat în anul 2019 este un model mai rapid decât celebrul Bugatti Chiron. Aspark Owl poate accelera de la 0 la 100 km în 1,6 secunde. Foarte greu de crezut și acest lucru, însă este complet real!!

În ceea ce privește viteza maximă pe care o poate atinge, aceasta este foarte ridicată, respectiv 400 km/h. Bateria mașinii are o capacitate de 1300 kWh și nu este nevoie decât de 80 de minute pentru a fi încărcată. Datele sunt valabile pentru o sursa de încărcare de 44 kW.

Din punctul de vedere al autonomiei, aceasta este foarte mare, de respectiv 450 de kilometri. Este foarte interesant de reținut faptul că înălțimea mașinii este de doar 99 de centimetri. În mod sigur este una dintre cele mai joase mașini electrice care se fabrică în prezent în lume. Aceste performanțe sunt atinse cu ajutorul celor 4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Este vorba despre 2012 CP și un cuplu maxim de 2000 Nm. Mașina atinge viteza de 300 km/h într-un interval de timp de doar 10,6 secunde.