Cele mai vândute mașini electrice din România în anul 2021

0
294
Cele mai vândute mașini electrice din România în anul 2021

Deși ne confruntăm cu o situație de criză prelungită datorată pandemiei de COVID 19, numărul mașinilor hibrid și complet electrice, înmatriculate în România, a cunoscut o creștere foarte importantă, anul trecut. Greu de crezut, însă adevărat: numărul de mașini hibrid și electrice înmatriculate a fost dublu comparativ cu anul 2020!

Conform datelor publicate în luna ianuarie de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), cota de piață a mașinilor de tip electric și hibrid a ajuns la începutul acestui an la cifra de 15,5%. Este o creștere importantă, luând în calcul faptul că acestea aveau o cotă de piață de numai 7,1 % în urmă cu un an.

Deși ne confruntăm cu o situație critică din punct de vedere economic, investițiile în mașini electrice au continuat să crească în mod semnificativ și pe perioada pandemiei. Este vorba despre o evoluție inversă față de piața automobilelor clasice.

În topul celor mai vândute mașini electrice în anul 2021 se situează Dacia Spring. În total au fost vândute 3068 de unități de acest tip. Este vorba despre noul model de mașină Dacia Spring lansat în anul 2021.

Pe locul 2 se situează modelul Volkswagen Up. Numărul mașinilor vândute de acest tip a fost de 435, tot anul trecut. Apoi, urmează Hyundai Kona cu 384 de unități vândute în aceeași perioadă.

Pentru categoria de autoturisme de tip Plug-in, pe primul loc se situează modelul Renault Captur (269 de unități vândute în aceeași perioadă!), urmat de modelul Ford Kuga (261 de unități) și modelul Hyundai Tucson (229 de unități).

Pentru autoturismele hibride, modelul cel mai preferat de români a fost Toyota Corolla. 2134 de unități vândute doar în anul 2021. Este vorba despre o creștere de 76,2% în comparație cu anul 2020.